Γεμιστή γλυκοπατάτα με ρεβίθια & κόκκινη πιπεριά! 🍠⁣

✔️Ένας διαφορετικός τρόπος να εντάξεις τα όσπρια στην διατροφή σου.⁣


📗Θερμίδες: 297 kcal⁣
📍Πρωτεΐνη: 9,8g|Υδατάνθρακες: 44,5g| Λίπος: 9,3g| Φυτικές ίνες: 9,8g⁣

📍Υλικά (για 1 μερίδα):⁣
⭕1 μεσαία γλυκοπατάτα (114g)⁣
⭕½ κούπα ρεβίθια (82g)⁣
⭕½ κόκκινη πιπεριά⁣
⭕½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο⁣
⭕3 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας⁣
⭕½ κρεμμύδι⁣

📍Προετοιμασία:⁣
⭕Σκεπάζουμε το ταψί με τις γλυκοπατάτες με αλουμινόχαρτο να μην βγαίνει καθόλου ο ατμός του ψησίματος.⁣
⭕Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 45΄.⁣
⭕Ξεσκεπάζουμε το ταψί από το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15΄μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.⁣
⭕Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο & το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο.⁣
⭕ Έπειτα, προσθέτουμε τα ρεβίθια κονσέρβας (αφού τα έχουμε στραγγίσει), την πιπεριά και την σάλτσα ντομάτας μέχρι να πάρουν μια βράση.⁣
⭕Κόβουμε την γλυκοπατάτα στη μέση και την γεμίζουμε με το μίγμα και το φαγητό είναι έτοιμο!⁣