✔️Ένας διαφορετικός τρόπος να εντάξεις τα όσπρια στην διατροφή σου.
📗Θερμίδες: 297 kcal
📍Πρωτεΐνη: 9,8g|Υδατάνθρακες: 44,5g| Λίπος: 9,3g| Φυτικές ίνες: 9,8g
📍Υλικά (για 1 μερίδα):
⭕1 μεσαία γλυκοπατάτα (114g)
⭕½ κούπα ρεβίθια (82g)
⭕½ κόκκινη πιπεριά
⭕½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
⭕3 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
⭕½ κρεμμύδι
📍Προετοιμασία:
⭕Σκεπάζουμε το ταψί με τις γλυκοπατάτες με αλουμινόχαρτο να μην βγαίνει καθόλου ο ατμός του ψησίματος.
⭕Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 45΄.
⭕Ξεσκεπάζουμε το ταψί από το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15΄μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
⭕Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο & το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο.
⭕ Έπειτα, προσθέτουμε τα ρεβίθια κονσέρβας (αφού τα έχουμε στραγγίσει), την πιπεριά και την σάλτσα ντομάτας μέχρι να πάρουν μια βράση.
⭕Κόβουμε την γλυκοπατάτα στη μέση και την γεμίζουμε με το μίγμα και το φαγητό είναι έτοιμο!