Είναι πάντα οι λιγότερες θερμίδες η καλύτερη επιλογή? 🤔

📍Για την αξιολόγηση ενός τροφίμου δεν θα πρέπει να κοιτάμε μόνο τις θερμίδες του αλλά και την συνολική θρεπτική του αξία. Για αυτό είναι σημαντικό να κοιτάμε την διατροφική ετικέτα και να βλέπουμε και άλλα στοιχεία όπως την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και την σύσταση των λιπαρών οξέων.⁣


📍Από την άλλη πλευρά, η γνώση για τις θερμίδες μπορεί να μας βοηθήσει να είμαστε ευέλικτοι, χωρίς αυτό να επηρεάζει την απώλεια βάρους. Οπότε, το θεωρητικά κακό τρόφιμο γίνεται πλέον σε μια υπολογισμένη στις ανάγκες μας ποσότητα.⁣


📍Τελικά, η ευελιξία και η ισορροπία του διατροφικού μας πλάνου είναι σημαντικά χαρακτηριστικά που θα μας βοηθήσουν να γίνει πιο βιώσιμο και ρεαλιστικό. ⁣

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *